Flying Finns

Flying Finns -kilpailusarjan säännöt 2018

Flying Finns -kilpailusarjassa kilpaillaan sekä seurojen välinen että henkilökohtainen kokonaiskilpailu sarjoissa M/N19,17 ja P/T15,14,13,12,11,10,9.

Seurakilpailut

Seurakilpailuun tulee muutos vuodelle 2018. Seurakilpailussa mukana Suomen Urheiluliitto ry, Koululiikuntaliitto ry ja Armas Valste -klubi.  Kisassa parhaat menestymismahdollisuudet ovat seuroilla jotka tekevät juoksemisen ja kestävyysjuoksun eteen määrätietoisia ratkaisuja – nyt on hyvä tilaisuus suunnitella seuralle kokonaisuus juoksun tueksi. Lue vinkit:

Seurat kilpailevat neljässä osakilpailussa:

1. Hallitonnit kotiratakisana (9-19-sarjat)

2. Koululiikuntaliiton maastot (KLL maastot)

3. Kuortaneen maastofinaali

4. Pajulahti Cross Country Carnival (PCCC)

Säännöt

- Seura saa pisteitä jokaisesta osallistujasta ja joukkueesta joka tapahtumaan osallistuu. Kuortaneella ja Pajulahdessa pisteissä ovat mukana kaikki sarjat (juniorit ja yleinen).

- Huom! KLL maastoissa poikkeuksellinen toimintatapa (kts. ohjeet alempaa)

- Eniten seurapisteitä keränneet seurat palkitaan rahapalkinnoin.

- KLL maastojen ja PCCC:n pisteet lasketaan yhteen ja seurat palkitaan yhteispisteiden perusteella.

- Hallitonneista ja Kuortaneen maastofinaalista on molemmista omat palkinnot.

Pistelasku

- Jokainen osanottaja tuo seuralleen pisteitä seuraavasti: 50 (voittaja), 49, 48, 47 …5, 5, 5 (5 pistettä tulee sijaluvusta 46 eteenpäin) mukaisesti.

- Pajulahti Cross Country Carnivalissa huomioidaan lisäksi joukkuekilpailut, joissa pisteytys on 50 (voittaja), 45, 40, 35,…10,10,10 (10 pistettä sijaluvusta 9 eteenpäin).

Palkinnot
- Hallitonnit kotiratakisana: 1. 300€ 2. 200€ 3. 150€ 4. 100€ 5. 100€

- KLL maastot + Pajulahti Cross Country Carnival: 1. 400€ 2. 300€ 3. 200€ 4. 150€ 5. 100€

- Kuortaneen maastofinaali: Joka sarjan kolmelle parhaalle junioreissa sekä yleisessä sarjassa on palkintoina Urheilu-shopin lahjakortit! Maastofinaalin kolme parasta seuraa palkitaan 600-500-400€.  

KLL maastojen pistelasku

- Saadaksesi seurapisteet tästä osakilpailusta seuran yhteyshenkilön tulee lähettää lista seuransa osallistujista heti kilpailun jälkeen osoitteisiin: matti.hannikainen.84@gmail.com ja rami.virlander@pajulahti.com

- Jokainen* seurasi paikkakunnalta maaliin juossut urheilija tuo pisteitä seurallesi (ei tarvitse olla lisenssiä)

- Myös urheilijat, joilla on seurasi lisenssi, lasketaan pisteisiinne vaikka he asuisivat toisella paikkakunnalla.

- Lisenssittömät urheilijat voi laskea useamman seuran pottiin jos paikkakunnalla on useampi seura.

*toisen yleisurheiluseuran lisenssillä olevia urheilijoita ei voi laskea oman seurasi pisteisiin.´

Henkilökohtainen kilpailu

Kilpailusarjassa on kuusi osakilpailua. Henkilökohtaisessa kilpailussa sijoitukset määräytyvät osakilpailusta kerättyjen yhteispisteiden perusteella.

Osakilpailut

1. Hallitonnit kotiratakisana

2. SM-maastot

3. Kestävyysjuoksukarnevaalit

4. Pitkät ratamatkat kotiratakisa

5. Kuortaneen maastofinaali

6. Pajulahti Cross Country Carnival

Pisteytys     

Jokainen osanottaja saa jokaisesta osakilpailusta pisteitä säännön 100 (voittaja), 98, 97, 96…1 (1 piste tulee sijaluvusta 99 ja siitä eteenpäin) mukaisesti.

Kokonaiskilpailu

Sijoitukset määräytyvät kerätyn pistemäärän mukaan, eniten pisteitä kerännyt voittaa.

Osakilpailut:

1. Hallitonnit kotiratakisana 1.1. - 20.4.2018 välisenä aikana.

Tuloksia 1000m:n matkalla voi parantaa kolmen ja puolen kuukauden ajan koko maan alueella. Tulokset katsotaan samanarvoisiksi kaikilla sisäradoilla. Käsiajat myös kelpaavat ja tilastointi määrittää sijoitukset.

2. SM- maastot ja Flying Finns -junnumaastot

SM-maastot ja Flying Finns junnumaastot järjestetään 5.-6.5.2018 Perniössä. Tarkemmat tiedot ovat kilpailukutsussa.

3. Kestävyysjuoksukarnevaalit

Jämsän Karnevaaleilla 28.6.- 1.7.2018 eräjaot tehdään sen hetken tilastotulosten mukaan P/T15-sarjasta alkaen kaikilla matkoilla siten, että A-erään sijoitetaan parhaat, B-erään seuraavaksi parhaat jne. sarjasta riippumatta. Järjestäjät poimivat erien tuloksista kunkin sarjan lopullisen tulosluettelon, jonka mukaan tulevat palkinnot ja kilpailusarjan pisteet. Tarkemmat tiedot ovat kilpailukutsussa. Urheilijan osallistuessa usealle matkalle, otetaan henkilökohtaisessa kilpailussa huomioon urheilijan parhaan kilpailumatkan sijoitus ko. kisoissa.

4. Pitkät ratamatkat kotiratakisana 1.5. - 15.9.2018

Mukaan otetaan tulokset suoraan Tilastopajan tilastoista 1.9. tilanteen mukaan sarjoista M/N19: 5000m. M/N17: 3000m. P/T15,14: 2000m. P/T13,12,11,10, 9: 1000m. Muutoin menetellään samalla tavalla, kuin hallitonnien kotiratakisassa.

5. Kuortaneen maastofinaali syyskuussa

Maastofinaalissa juostaan tänä vuonna henkilökohtaiset maastojuoksut. www.juoksutalli.com/2016/maastofinaali

Urheilu-shopin lahjakortit on palkintoina juniorisarjoissa sekä yleisessä sarjassa kolmelle parhaalle. Maastofinaalin kolme parasta seuraa palkitaan 600-500-400€!  

6. Pajulahti Cross Country Carnival 26.-28.10.2018

Kisaan startataan Pajulahtihallin sisältä ja puitteet ovat hienot yksilökilpailuja ja joukkueviestejä varten. Tämä kilpailu tuo Flying Finns seurakilpailuun pisteitä henkilökohtaisilta matkoilta, henkilökohtaisien kisojen joukkuekisoista sekä junioreiden maastojuoksuviestistä. Tapahtumassa on myös maajoukkueurheilijoita ja se toimii katsastuksena PM- ja EM-maastoihin. www.pccc.fi

Palkinnot

Flying Finns -henkilökohtaisissa kokonaiskilpailuissa palkitaan 6 parasta juoksijaa/sarja Huippu-Urheilu-Uutisten lehtilahjakortilla. Lisäksi on tapahtumakohtaisia palkintoja.

Kilpailuohjeet             

Järjestäjien tulee lähettää tulokset välittömästi osoitteeseen Tilastopajaan (www.tilastopaja.fi), josta ne siirretään Flying Finns -kilpailusarjan asianomaisen osakilpailun pisteiksi. Tullakseen mukaan pistelaskuun, tulee juoksijan seura olla tuloksissa mukana.

Seurojen/urheilijoiden tulee huolehtia siitä, että urheilijan tulos on tilastoitu Tilastopajan tilastoissa oikean ikäluokan tilastoon. Kun kilpailija on vaihtanut seuraa kilpailukauden aikana, tulee siitä ilmoittaa osoitteeseen. Matti Raittinen, e-mail: mraittin60@gmail.com.

Kilpailuiden erityisehdot (hallitonnit ja kesän kotiratakisa):

- Seurakisat eivät ole tilastokelpoisia kisoja.

- Kisan tulee olla SUL:n alueen tai piirin myöntämä kilpailu.

- Seuran mestaruuskilpailut tulee olla avoimia myös muiden seurojen jäsenille.

- Kaikilla Flying Finns -sarjaan osallistuvilla tulee olla voimassaoleva SUL:n kilpailulisenssi.

Tarkemmat tiedot kisoista ja ilmoittautumiset www.kilpailukalenteri.fi ja www.yleisurheilu.fi. Pistetilanne päivitetään www.juoksutalli.com -sivustolle. Mahdolliset huomautukset tai korjaukset tuloksista pyydetään lähettämään Suomen Urheiluliitolle.