Junnila ylitti Tampereella EM-rajan 190: Tuntui hyvältä (katso video)

Tampereen Pyrinnön korkeushyppääjä Ella Junnila avasi hallikauden ylittämällä EM-hallien tulosrajan 190. Tampereen hallikilpailun voittotulos on Junnilan halliennätys ja jää vain sentin Linda Sandblomin nimissä olevassa sisäratojen SE-tuloksesta.

Junnila, 20, ylitti Pirkkahallissa 190 ensimmäisellään ja yritti sitten kolmesti korkeudesta 194. Yrityksistä kaksi ensimmäistä oli varsin hyviä.

– Vauhti oli niissäkin yrityksissä hyvä. Olisi vaan pitänyt antaa hypyn nousta rauhassa ennen kuin lähden tekemään ylitystä, Junnila sanoi.

Junnila ylitti viime kesänä ulkoradoilla 192 ja oli mukana EM-joukkueessa. Valmentaja Jouko Kilven johdolla syksyn ja talven harjoittelu on sujunut ongelmitta, tekniikka on kehittynyt ja voimaa on tullut lisää. Ominaisuudet ;ovat muutenkin parantuneet.

Ennen kisaa Junnilalla ei ollut suuri odotuksia kauden avaukselle.

– Ennen kisaa en halua ajattela, että mitä hyppään. Tärkeintä on, että tuntuun hyvältä ja mukavalta, ja nyt tuntui siltä, Junnila sanoi.

Junnilan mukaan syyskauden harjoittelun onnistuminen tuntuu hypyssä.

– Hyppyharjoituksissa hypätään harvoin korkealta vaan keskitytään tekniikkaan, mutta kyllä sen huomasi, että hyppääminen on mennyt eteenpäin ja se on varmempaa, Junnila sanoi.

– Nyt hypyssä oli yksinkertainen taktiikka: rauhallinen alku, josta tiivistetään ja pysytään juoksussa hyvin kaarella.

Junnila kilpailee vielä Ranskassa ja Saksassa ennen helmikuisia SM-halleja, jotka ovat Kuopiossa. 

– Seuraavissa kilpailuissa ei tarvitse hypätä yksin, mikä on hyvä. Olen kuitenkin ennen muuta kilpailija, Junnila viittasi siihen, että hyvä kilpailu tuo oman lisänsä hyppyyn.

///JUTTU TÄYDENTYY, KISAT OVAT KESKEN///

16.01.2019 - 19:36